söndag 7 februari 2010

Pasta med rostade rotfrukter och chèvre


Ingredienser

6 morötter (i olika färger)
1 bit kålrot
3 sötpotatisar
3 msk färsk rosmarin
2-3 msk rapsolja
salt & peppar
300 g pasta
200-300 g chèvre
1 ½ msk balsamvinäger
½ dl rostade solrosfrön

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med salt, peppar, rosmarin och rapsoljan.
2. Rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 25 minuter.
3. Under tiden koka pastan och rosta solrosfröna.
4. Ta ut plåten med rotfrukter och blanda med den nykokta pastan.
5. Fördela chévren över rotfrukterna och pastan. Sätt tillbaka plåten i ugnen och värm ca 5 minuter. Häll på balsamvinägern och de rostade solrosfröna över rotfrukterna och servera.

Detta är ett recept jag hittade på expressens hemsida som jag har modifierat lite. Du kan egentligen använda precis vilka rotfrukter du vill. Och nästa gång jag gör detta kommer jag nog att ta mer rostade solrosfrön för det lyfte verkligen rätten.
Det här receptet var verkligen en trevlig överraskning, hade inte väntat mej att det skulle bli så gott att blanda rotfrukter, chèvre och pasta.

Inga kommentarer: