onsdag 4 januari 2012

Min LCHF-Skinkpaj med paprika och ädelost

Middag blev en succé!!

Hittade ett pajdegsrecept på kokaihop.se som Live_Tone hade gjort.

Deg:
2 dl pofiber
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
150 gram smör
2 st äggulor
1 tsk paprikapulver (mitt förslag)

Jag slängde ner allt i matberedaren och körde någon minut. Tryckte ut den i en pajform och förgräddade på 200 grader tills den fick fin färg, ca 8 minuter. Sen gjorde jag "smeten" på 3 ägg, 2 dl grädde, 2 dl riven ost, salt & peppar, ädelost, skinka och paprika. Rörde ihop det och sen ner i formen. In i ugnen ca 30 minuter. Serverade med en sallad på avokado, paprika, gurka, tomat, spenatblad, olivolja, salt och nymald peppar.

Pajen mättade bra, fick inte i mej lika stor bit som jag skulle om pajen varit gjorde på vetemjöl och mjölk.

Inga kommentarer: